Вы тоже можете добавить фото, отчет, туристический объект, статью! Стать автором!

Дивовижні фото української пустелі (найбільша в Європі)

 miirenka    01.03.2017  1809

Українська пустеля: чи така існує? Їдемо до Херсону, бо кажуть, що ніби на Херсонщині є така собі "херсонська пустеля".
Пустыня в Украине

Херсон - одне з маловідомих міст для мешканців України, хоча й знаходиться на видному місці на карті. Тут є багато чого подивитися, дізнатися та отримати яскраві емоції: цікава архітектура, локальна південна кухня, залишки фортець, прогулянки на байдарках та яхтах, Асканія-Нова, багато-багато річок та морів (місцеві кажуть, що їх аж п'ять, хоча на карті лише два). Окремою гордістю херсонців - є "Херсонська пустеля" або "Олешківська пустеля".

Олешковские пески. Закат

Ця місцина – колишня Гілея, яку описував Геродот. Колись тут був давній ліс: росли дуби, тополі, жили великі тварини. Потім ця екосистема щезла: на місці залишивши багатий степ. Соковита трава приваблювала чабанів та отари овець. Перевипас дав свої результати. Вівці вщент вигризли великий шмат степу, оголивши піски. Потім, вітер зробив свою справу - пустелю.

Дівчина у пустелі

Краса херсонської землі

Якщо буквально, то це, як кажуть науковці, ніяка не пустеля. За кількості осадків - то є напівпустеля. Але туристу чи не все одно? Багато-багато піску, вітру, багато Сонця, тутешніх пернатих, волохатих та лускуватих мешканців, подекуди рослини, різноманіття степу, ще трохи піску та мало води - справжнісінька пустеля. Таке собі цікаве природне явище, яке можливо роздивлятись фрагментами і при цьому стати справжнім пустельником, зануреним у споглядання піщаних дюн та слідів на піску, які залишили численні тварини. Тут до нас був зайчик: отут він біг, а отам сідав поміркувати, а там бігла лисичка, отам ходили пташечки та численні маленькі тваринки, які проживають тут дуже активне життя, якщо робити висновки по їх маршрутах пересування. Поверхня дюн як мереживом прошита: часом це як витинанка, часом як абстрактне мистецтво. Ленд-арт як він є.

Следы на песке

Це таке особливе відчуття, коли бачиш кілометри дюн, які неходжені людиною, і хто з групи зараз піде вперед, той буде тією першою людиною, яка залишила свої сліди на піску.

Навіть навесні чи пізньої осені, коли в місті вже туманно та мрячно, тут піски просто випромінюють з себе тепло. Страшно уявити, як тут влітку пісок нагрівається до 75 градусів. Але навіть в таку спеку екскурсії проводять місцеві компанії, знаючи де краще зупинитися, що з собою взяти, де поїсти, попити та вміють багато що розказати. Пустеля - то не лише пісок. Пустеля - то безліч історій, легенд, фактів, їстівних рослин, археологічних знахідок та інше.

Люди в пустыне

Чи це найбільша пустеля в Європі?

Дивлячись на те, що міряти. Взагалі, херсонська пустеля займає понад 200 000 га - сама велика пустеля в Європі. Але це величезна територія, яку за один день не обійти. Екскурсії найчастіше влаштовують в 1 з 7 арен - саме Олешківську, радіус якої десь 15 км безкрайніх пісків та атмосфери.

В певних місцях проводяться змагання з гонок, десь влаштовуються культурні проекти з історичної реконструкції, але є й Національний природний парк. Там є певні обмеження на відвідування цієї території, тому вона як первісна. І це не по парку прогулятися, це реальний дикий світ життя, яке заховалось від тебе по норах, але всюди відбитки його існування. Такий релакс, просто надзвичайний! Спокій наповнює душу і тіло.

Воїни у пустелі

Щиро рекомендую поїздку всім, хто в пошуку спокою та натхнення, а також закоханим парам: гармонія стосунків чудово резонує з природою, як вона є, без зайвих прикрас, але з силою життя, яке вирує у пісках.

Для тих, хто любить екстрим - то намети ваш вибір. Для більш комфортного туризму - кращу зупинитися в Херсоні. А вже звідти відвідувати пустелю, виноробне шато князя Трубецького, море, Асканію-Нова, херсонські гори та екскурсії містом.

Автомобиль в Херсонской пустыне

Тож наша земля є цікавою та важливою частиною Європи та вартує любові, вивчення, захоплення. Всім цікавих відкриттів світу навколо нас!

Автор: Центр туризму та пригод "ХерсON"

Комментировать
Имя* (буква, потом буквы цифры _-.)
Email* (останется в тайне)
Комментарий*
Добавить Очистить
 
Подождите пожалуйста