Вы тоже можете добавить фото, отчет, туристический объект, статью! Стать автором!

Рівненський зоопарк

 Юлія    23.05.2016  1079

Коли ми чуємо слово "зоопарк", одразу в уяві постає загратована клітка з різними екзотичними тваринами (слонами, жирафами, зебрами, тощо). От і ми, вирушаючи у місто Рівне приблизно так собі уявляли цей туристичний об'єкт міста. Але варто було переступити територію, як одразу стало зрозуміло, що це зовсім не звичайнісінький зоопарк, а величезна територія з не тільки екзотичними, а й цілком звичними для нас тваринами, але цікавими та небаченими досі їх звичками.

Обезьянка Носухи Пеликаны

Спочатку ми знайомимось із неймовірної краси птахами – пеліканами. Ці птахи занесені до Червоної книги України. Важать до 14 к. Цікаво було дізнатися про те, що ці птахи – моногамні, тобто пари утворюються на все життя, подібно лебедям. Ну, але, звичайно, найбільше, що привертає увагу – це дзьоб пелікана. Якщо пофантазувати, то можна уявити собі птеродактиля, який жив мільйони років тому. До речі, цікавий факт: скам'янілості предків пеліканів були знайдені в породах, вік яких складає 100 мільйонів років.

А ми рухаємось далі і зустрічаємо милих та веселих тваринок - Носух звичайних з роду єнотових. І хоча, на перший погляд ці тваринки такі беззахисні, виявляється вони – хижаки. Так, так, справжнісінькі хижаки, які їдять термітів, павуків, ящірок та різних комашок. Але ці тваринки настільки цікаві та енергійні, що не дивно – саме вони є улюбленими об'єктами спостереження відвідувачів зоопарку.

Тигр Белая сова Леопард Черный гриф

Ще однією поважною жителькою зоопарку Біла сова - найбільший птах із загону совоподібних в тундрі. Це також активний хижак. Харчується дрібними гризунами, лемінгами. Сова гордовито відвертає голову і ми йдемо далі.

А ось і справжній гордий гепард, до речі, дуже незадоволений численними фотографуванням та роздивлянням його величності (мало фотоапарат з рук не впав, коли він кинувся на нас). Гепарди можуть розвивати швидкість до 112 км/год за 3 секунди! А ще він дуже відрізняється від усіх котячих. Гнучке тіло здається навіть тендітним.

Ще у зоопарку ми бачили ламу, грифа, верблюда, і навіть маленьке кенгуринятко.

Розказати, чи описати всю красу, багатство та головне – враження від усього побаченого – просто неможливо. Але одне скажу напевне – у Рівненському зоопарку сподобається усім – і дорослим і малим!

Лама Кенгуру Немножко развлечений

Комментировать
Имя* (буква, потом буквы цифры _-.)
Email* (останется в тайне)
Комментарий*
Добавить Очистить
 
Подождите пожалуйста